Početna Mapa weba O nama Kontakt
Navigacija
Početna

Klenz sterilizator

Upotreba sterilizatora

Gdje se koristi

Nanotehnologija

Srebrni metak

Čišćenje cipela Klenzom

Klenz na kovanice

Tehničke karakteristike

Pdf download

Foto Galerija

Certifikati

Pretraživanje

Sajmovi
Sajmovi
Međunarodni strukovni sajam u Ljubljani
Međunarodni Gast sajam u Splitu
Sajam PROMOHOTEL 2009 - Poreč

zdrava voda

Srebrni metak za infekcije
Print
Srebrni metak za infekcije?

nanocesticee

Revolucionarna tehnologija nanosrebra smanjuje rizik od infekcija nastalih nošenjem obuće

Upotreba nanosrebra kao antimikrobnog agensa sve se više širi kako se količina dokaza njegove učinkovitosti sve više povećava. Istraživanja brzo otkrivaju nove načine korištenja njegovih izuzetno snažnih antivirusnih, antibakterijskih i antifungalnih svojstava, a medicina objeručke prihvaća novu tehnologiju koja može pomoći u borbi protiv infekcija. Ta se tehnologija neminovno proširila i na podijatriju, nedavno i u obliku Klenza – uređaja za steriliziranje cipela koji se može koristiti kao način uništavanja mikroba koji se nalaze u obući i uzrokuju infekcije. Dakle, kakvi dokazi postoje da nanosrebro ima antimikrobna svojstva? Kako ima tako snažan učinak? Kako mogu proizvodi kao što je Klenz biti uključeni u podijatrijsku praksu kako bi se smanjio rizik od infekcije?

Srebro se stoljećima koristi u prevenciji i liječenju raznolikih bolesti, najčešće infekcija. Dobro je dokumentirana upotreba srebrnih kovanica u staroj Grčkoj i Rimu kao dezinfektansa za čuvanje vode i drugih tekućina. I NASA  i Ruska svemirska agencija upotrebljavaju ione srebra (Ag+) za sterilizaciju pitke vode namijenjene astronautima u svemirskim brodovima. S obzirom na to da učinkovitost antimikrobnih svojstava srebra raste kako se veličina njegovih čestica smanjuje, ne iznenađuje da su pojavom nanotehnologije znanstvenici razvili načine razlaganja srebra u čestice nanoveličine (75 000 puta manje od širine ljudske vlasi), kako bi maksimalno povećali njegov potencijal.

Klenz protiv bakterija


Od svog otkrića nanosrebro se koristi u mnogim proizvodima, a njegova učinkovitost je istraživana u različitim antimikrobnim okolnostima. Možda je najznačajnije istraživanje ono koje su provela Sveučilišta u Texasu i Mexicu, a koje je otkrilo da čestice nanosrebra uništavaju HIV-1 te da vjerojatno uništavaju i bilo koji drugi virus.  Kompanije kao što je Samsung mnogo ulažu u istraživanja te tehnologije i na tržište su plasirale proizvode kao što su stroj za pranje rublja, hladnjak i uređaj za klimatizaciju, koji koriste nanosrebro za smanjenje količine bakterija i neugodnih mirisa u domu.  Možda ste već vidjeli proizvode kao što su čarape od nanosrebra  - antibakterijski srebrni premazi pojavljuju se na svemu, od uložaka za obuću koji uklanjaju neugodne mirise, preko mobitela do povoja za rane.  Klenz je sljedeći korak u preventivnoj tehnologiji koji omogućuje podijatru da u potpunosti sterilizira pacijentovu obuću u 8 minuta, što znači da se smanjuje mogućnost infekcije mikrobima u obući, kao i neugodan miris cipela.

Pa, kako srebro ima tako zadivljujući učinak? I kakve dokaze imamo za njegovu učinkovitost? Slobodni ioni srebra, ili radikali, poznati su kao aktivni antimikrobni agensi. Ioni srebra odmah ubijaju mikroorganizme blokirajući respiratorni sustav enzima (proizvodnju energije) i negativno mijenjajući DNK mikroba i stijenku stanice. Ne samo da nanoveličina omogućuje ionima Ag+ da lako prodru u stanice mikroorganizama, nego i pozitivan naboj povećava površinu i čak privlači negativno nabijene elemente prema njima, povećavajući njihovu sposobnost da utječu na više molekula. Brojna istraživanja dokazala su antibakterijske i antivirusne učinke iona srebra. Istraživanje nedavno provedeno na Sveučilištu u Arizoni pokazalo je da je srebro učinkovito protiv korona virusa, koji istraživači koriste kao surogat za SARS. Daniel M. Storey, glavni tehnološki direktor u Nexxionu (korporaciji koja se specijalizirala za proizvodnju i primjenu jedinstvenih površinskih slojeva na medicinskim uređajima) u Coloradu kaže: "Do danas niti jedan patogen nije preživio u dodiru sa srebrom".

Najnoviji proizvod koji koristi ovu tehnologiju, Klenz, koristi i srebro i antimikrobna svojstva ozona, koji u uređaju stvara UV lampa i koji ima dvije namjene. Prvo, sam je ozon učinkovita, brza, konzervativna i jednostavna metoda za uništavanje mikroorganizama, koju je američka Agencija za hranu i lijekove (Food and Drug Administration) prihvatila kao siguran antimikrobni agens za obradu, čuvanje i procesiranje namirnica. Drugo, ozon reagira s česticama nanosrebra kako bi stvorio nabijene ione nanosrebra. Ozon i visokoreaktivni radikali srebra kruže uređajem te unutar i oko cipela u ciklusu od 8 minuta, što rezultira visokoučinkovitom kontroliranom aktivnošću steriliziranja i dezodoriranja.

Uređaj Klenz možete jednostavno i jeftino ugraditi u podijatrijske klinike i ponuditi  pacijentima kao dodatnu uslugu koja se može naplatiti. Klenz je na antifungalne, antibakterijske i dezodorirajuće učinke testirala KICM, korejska agencija za testiranje; on predstavlja odlično sredstvo za sterilizaciju cipela, uložaka i ortotskih pomagala dok su pacijenti u klinici. Kao primjer antifungalnog učinka, Klenz je u kontroliranim uvjetima za 98%  smanjio kulturu gljivice Trichophyton rubrum, koja je najčešći uzročni agens dermatofitoze u cijelom svijetu. Kao dokaz antibakterijskog svojstva, učinkovitost proizvoda protiv kulture Pseudomonas aeruginose izmjerena je na 99,7%, a protiv Escherichije coli 99,8%. Kao dokaz dezodorirajućeg učinka, Klenz je smanjio uzorak amonijaka za 92%.

Briga o obući tradicionalno se ostavljala pacijentima na volju, no upotreba raznovrsnih sprejeva, uložaka za obuću, pudera i kristala ne daje dosljedne rezultate. Puderi znaju ostavljati nered, kristali znaju biti nepraktični (traže ponovljeno umetanje u cipele svake večeri), a ulošci znaju brzo izgubiti svoju antibakterijsku/antifungalnu snagu. Do pronalaska Klenza, sprejevi su možda predstavljali najbolji način "napada", međutim vrijeme kontakta s mikrobima im je vrlo ograničeno. No sada ugrađivanje uređaja Klenz u kliniku omogućuje bombardiranje bakterija, gljivica i virusa cijelih 8 minuta svaki put kad je pacijent posjeti, što omogućuje najučinkovitiji način održavanja higijene cipela do danas i istovremeno smanjuje oslanjanje na održavanje higijene obuće kod kuće.

Američko ministarstvo zdravstva potiče razvoj pionirske tehnologije, kao što je Klenz, kako bi povećalo kontrolu infekcija u bolnicama. Stoga je osnovalo Vijeće za hitni nadzor koje brzo ocjenjuje proizvode kako bi donijelo preporuke Ministarstvu. Gospodin K. C. Jones iz tvrtke I4U, dobavljača Klenza, rekao je "Od velike je važnosti da zdravstvo prihvati novu tehnologiju kao što je ova kako bi se borilo protiv stalno rastućeg rizika od infekcije".

William Hamilton, dipl. medicinski podijatar, član Udruženja kiropoda-kirurga i Britanskog udruženja kiropoda i podijatara, kaže: "Ta je tehnologija bez mane. Mi svi znamo što znači baratati obućom pacijenata, a vratiti je na pacijentova stopala bez dezinfekcije čini mi se nelogično. Inzistirao bih na tome da pacijenti s verukama, tinejom ili drugim virusnim ili gljivičnim infekcijama koriste ovu uslugu."

Joyce Reeves, podijatrica koja radi u Birminghamu kaže: "Taj je uređaj fantastični dodatak mojoj trenutnoj ponudi usluga. Osim toga, višak prihoda nikad nije naodmet".

Video isječci

Zagrljaj ljepote

zagrljaj ljepote

Showcase with klenz sanitizer

sterilizator

Klenz
Klenz na kovanice

Uređaji Klenz pokazali su se vrlo uspješnima u centrima za sport i rekreaciju. Jedinice koje rade...

Srebrni metak za infekcije

Revolucionarna tehnologija nanosrebra smanjuje rizik od infekcija nastalih nošenjem obuće

Gdje možemo koristiti Klenz

Klenz višenamjenski sterilizator savršen je za sve namjene u kući, poslu, trgovinama, sportskim c...

Što čini Klenz jedinstvenim?

Klenz dezodorira i uništava mikrobe na svakom predmetu koji stavite u njega

Nanotehnologija i nanosrebro

Nanotehnologija je jedna od najnaprednijih znanosti proizvodnje i korištenja čestica nanoveličina

Sterilizacija cipela

Noge vam imaju neugodan miris? Nemojte tretirati samo njih. Sada možete tretirati i cipele.

Prilika za distributere
klenz

Želite li postati distributer
fenomena Klenz
Trenutno online: 1